פחזניות במילוי קרם ברולה

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/01/19 12:47 כד בטבת התשעט

פחזניות במילוי קרם ברולה, צילום: שני הלוי
פחזניות במילוי קרם ברולה, צילום: שני הלוי

מצרכים

מרכיבים ל-15-20 פחזניות קטנות:

50 גרם חמאה

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים

1 כפית גדושה סוכר

קורט מלח

105 גרם (3/4 כוס) קמח מקצועי מאסטר שף

2 ביצים M בטמפרטורת החדר

לקרם ברולה:

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 שקית אבקה להכנת קרם ברולה מאסטר שף

להגשה:

סוכר מקורמל או אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. טורפים את הביצים בקערה.

שמים בסיר את החמאה, החלב או המים, הסוכר והמלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים לסיר את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע עוד כדקה ומכבים את האש.

מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שמתקבל בצק חלק שטיפה מתקרר.

מוסיפים 1/2 מכמות הביצים ומערבבים במהירות עד שהיא נטמעת. מוסיפים בהדרגה את יתרת הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואלסטית שנמתחת בין האצבעות.

מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים תלוליות שמנמנות.

אופים 20-25 דקות בלי לפתוח את התנור עד שהפחזניות תופחות ומזהיבות. מוציאים ומקררים לחלוטין על הרשת.

מכינים את המלית: בסיר בינוני שמים חלב, שמנת ואבקה להכנת קרם ברולה ומביאים לרתיחה תוך כדי בישול. מבשלים עד שהקרם מסמיך.

מצננים מעט ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק.

ממלאים את הפחזניות עם הקרם ומעבירים מיד למקרר עד שהקרם בפנים יציב.

מפזרים מעל את הסוכר המקורמל או אבקת סוכר ומגישים קר.

המתכון באדיבות מאסטר שף

כתבות נוספות