מרק בצל בתוך כיכר לחם

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/12/18 09:09 יז בטבת התשעט

מרק בצל בתוך כיכר לחם, צילום: שני הלוי
מרק בצל בתוך כיכר לחם, צילום: שני הלוי

מצרכים

מרכיבים למרק:

4-5 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות

25 גרם חמאה

1 כף שמן זית

2 כפות סויה מאסטר שף

1 כפית סוכר

2-3 כפות קמח מקצועי מאסטר שף

1 ליטר ציר או מים רותחים

1/4 כוס יין לבן (אופציונלי)

להגשה:

2 כיכרות לחם כפרי עגול

1 חבילת גבינת צ'דר פרוסה או גל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת

עלי טימין

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השמן, הבצל, הסויה והסוכר. מערבבים, מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות.

מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-3 דקות נוספות עד שהבצל משחים.

מוסיפים את הציר או המים והיין הלבן, מערבבים, מכסים ומבשלים ללא מכסה במשך 40 דקות. כמות הנוזלים אמורה להצטמצם. טועמים ומתקנים את התיבול.

חותכים את הרבע העליון של כל כיכר לחם ובעזרת כף מרוקנים את הפנים שיישאר רק קרום חיצוני בצורת קערה. מרפדים את פנים הלחם בכמה פרוסות גבינה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

יוצקים את המרק לתוך קערות הלחם, מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים עם עלי הטימין.

המתכון באדיבות מאסטר שף

כתבות נוספות