לזניה בשרית עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/09/18 15:36 כד באלול התשעח

לזניה בשרית עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים, צילום: אסף אמברם
לזניה בשרית עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים, צילום: אסף אמברם

מצרכים

750 גרם בשר בקר טחון

1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה

1 צנצנת רוטב עגבניות פומדורו של ברילה

2 ביצים

2 גזרים

1 בצל

6 קישואים ישרים וארוכים

1 חבילת ערמונים בואקום

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט טימין טרי

שמן זית לטיגון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.

מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון, ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט.

מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים כחצי שעה.

מטבלים במלח, פלפל לפי הטעם. מניחים בצד לצינון.

פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד.

לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.

יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה.

השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה. מוציאים, מצננים ומגישים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות המותג "ברילה"

כתבות נוספות