פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/08/18 14:05 טו באלול התשעח

פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש , צילום: פינטרסט
פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש , צילום: פינטרסט

מצרכים

כמות סועדים :4

זמן הכנה : 20 דק'

משך בישול :20 דק'

החומרים לפטה כבד :

. 400 גרם כבד עוף

. 4 ביצים קשות

. 3 בצלים בינוניים

. 200 מ"ל שמנת צמחית

. 200 מ"ל דבש

. 200 גרם מחמאה

. 20 מ"ל ברנדי

. מלח גס, פלפל שחור גס

החומרים לרוטב :

. 1 רימון בינוני

. 30 מ"ל ברנדי

. 60 מ"ל יין אדום יבש

. 250 גרם סוכר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שוטפים את הכבד ומניחים על רשת צליה, מכניסים לתנור ב- 180 מעלות כ15 דקות עד לצלייה של הכבד.

מטגנים את הבצל עם המחמאה עד להשחמה קלה, מוסיפים את הביצים הקשות ל-3 דקות ומקררים.

מכניסים את הכבד והעיסה של הבצל והביצים לבלנדר (עדיף להכניס חצי מהכמות לעשות את הפעולה פעמיים) מוסיפים את השמנת, הדבש והברנדי, מעט פלפל וממשכים לעבד עד למצב של פטה חלק. טועמים לבדיקת מליחות.

יוצקים לתבנית אינגליש עם ניילון נצמד, יש לנער את התבנית עם דפיקות קלות על השולחן על מנת לדחוס את הפטה פנימה להוצאת האוויר. מכסים ומכניסים למקרר ללילה.

אופן הכנת הרוטב:

מוזגים את היין למחבת ומדליקים אש בינונית, מוסיפים את הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סמיכות קלה.

חותכים את הרימון ועל ידי מכות קלות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים, מוסיפים את הגרעינים והברנדי ליין וממשכים לצמצמם עד לקבלת רוטב סמיך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

אופן הגשה:
יוצקים מעט מהרוטב לצלחת
פורסים 2 פרוסות פטה כבד ומניחים מעל לרוטב מפזרים מעט פלפל שחור גרוס מסביב, מניחים פרח מאכל מעל ומגישים.

המתכון באדיבות מוטי אזולאי שף מלון רימונים גלי כנרת

כתבות נוספות