טארט תפוחים טבעוני

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/08/18 00:50 יב באלול התשעח

פאי תפוחים - אריאל ברי בן חמו, צילום: אריאל ברי בן חמו
פאי תפוחים - אריאל ברי בן חמו, צילום: אריאל ברי בן חמו

מצרכים

בצק פריך:

180 גרם (1 ורבע) כוסות קמח כוסמין מלא

60 (חצי כוס) קמח שקדים

50 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר

קורט מלח

60 גרם (שליש כוס שמן קוקוס

50 גרם (2 כפות) רסק תפוחים

מילוי:

כוס רסק תפוחים לא ממותק מתפוחים אדומים (לא כתוב במפורש יש תמונה של תפוח אדום)

3 גרם (כפית) קינמון

4 תפוחים עדיף אדומים

כף שמן קוקוס

ציפוי:

כף ריבת משמש

כף מים רותחים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הגלם מלבד רסק תפוחים ושמן קוקוס.

מוסיפים את רסק התפוחים ושמן קוקוס מחכים ליצירת גושים, עוצרים את המיקסר, מאחדים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר אם הוא מאוד קשה נותנים לו כמה דקות בחוץ שיהיה נעים לעבודה ויוצרים שכבה של בצק מעל תבנית הפאי.

בעזרת מזלג מחוררים ומעבירים למקפיא.

מקלפים את התפוחים וחותכים לרבעים (פשוט חותכים את הליבה), כל רבע חותכים לפרוסות דקות, ככל שהפרוסות יהיו יותר דקות יהיה יותר קל ליצור מניפה.

מוציאם את הקלתית מהמקפיא ויוצרים שכבה אחידה מרסק התפוחים והקינמון.

מעל המילוי יוצרים שכבה של גובה מכל פרוסות התפוח של נחתכו לנו יפה ואז מתחילים לסדר את פרוסות התפוחים, מתחילים בעיגול הגדול על בסיס הדפנות הקיצוניות, מסדרים כל פלח תפוח אחד אחרי השני ועוברים לעיגול הפנימי כשמסדרים את הפרוסות שיעלו מעט על העיגול הקודם.

כשסיימנו לסדר מורחים בעדינות בעזרת מברשת מעט שמן קוקוס מעל כל התפוחים, בזהירות לא להרוס את הסידור היפה שלנו.

לאפות כ35 דקות בתנור שחומם מראש ל165 מעלות.

לדלל את ריבת המשמשים במים רותחים, כשהטארט יוצא מהאפייה בעודו חם למרוח בעדינות בעזרת מברשת את הריבה על התפוחים.

בתאבון !

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

ריבת המשמשים נועדה לשמור על התפוחים וליצור שכבה מבריקה, ניתן גם להשתמש בגלסאז'.

המתכון באדיבות אריאל ברי בן חמו - בלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

כתבות נוספות