בית הכנסת "שלום על ישראל" ביריחו ישופץ

סגן שר הביטחון, אלי בן דהן, חשף כי העביר לגורמים בכירים ברש"פ דרישה רשמית לשיפוץ המתחם. הוא הבהיר כי אם העבודות לא יבוצעו על ידי הפלסטינים, תיבחן אפשרות לנקיטת פעולות על ידי צה"ל ומשרד הביטחון

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/02/18 14:30 ו באדר התשעח

בית הכנסת "שלום על ישראל" ביריחו ישופץ
אלי בן דהן, צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

במהלך נאום במליאת הכנסת, חשף היום (ד') סגן שר הביטחון, אלי בן דהן, כי הוא מקדם את שיפוצו של בית הכנסת "שלום על ישראל" שממוקם בעיר יריחו, בתחום הרשות הפלסטינית.

בתשובה לשאילתא שהגיש ח"כ בצלאל סמוטריץ', אמר בן דהן כי "בעקבות הנחייתי, התקיימה פגישה בתאריך ה-7/11/17 בין נציגי המנהל האזרחי, לבין נציג האזרחים הפועלים לקידום שיפוץ בית הכנסת 'שלום על ישראל'. הנחיתי לקדם את שיפוצו של בית הכנסת.

"לאור העובדה כי מדובר באתר תיירותי בשטח פלסטיני, הנמצא באחריות משרד התיירות ברש"פ, נדרש כי השיפוץ והעבודות יבוצעו על ידי גורמי הרשות הפלסטינית. אי לכך, המתפ"ש, באמצעות המנהל האזרחי, העלה את הסוגיה כדרישה רשמית, בפגישה עם גורמים בכירים ברש"פ. במסגרת הדרישה הועברה רשימה מפורטת של הצרכים לשיפוץ במתחם בית הכנסת".

במהלך דבריו תקף סגן השר את הסכמי אוסלו: "לצערנו זאת עוד אחת מהטעויות הגדולות של הסכמי אוסלו, במסגרתם הפקירו אתרים חשובים ליהודים, לידי הרשות הפלסטינית, שאין לה כל עניין לשמור עליהם".

לסיום אמר סגן השר כי ממשלת ישראל לא תשב בחיבוק ידיים אם הרשות הפלסטינית לא תבצע את השיפוץ בזמן הקרוב: "בנוסף, ברצוני לציין כי נקבע סיור שלי עם המתפ"ש בבית הכנסת, כדי לזרז את תחילת עבודות השיפוץ בו. באם בטווח הזמן הקרוב לא יתבצע השיפוץ על ידי הצד הפלסטיני, תיבחן אפשרות לנקיטת פעולות על ידי צה"ל ומשרד הביטחון לביצוע השיפוץ, בכפוף להתניות המשפטיות והביטחוניות".

בית הכנסת שלום על ישראל הוקם במאה השביעית לספירה והתגלה בחפירות ארכיאולוגיות בשנת 1936. במהלך החפירות התגלתה רצפת פסיפס עם הכתובת "שלום על ישראל", שהיא המקור לשמו של בית הכנסת.