רולדות במילוי תמרים (בצק עם שמן)

חדשות כיפה מיצמיצ 10/10/16 21:03 ח בתשרי התשעז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1/4 כפית מלח

1 ביצה

1 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

למילוי:

ממרח תמרים

ציפורן

קינמון

אגוזי מלך קצוצים גס (מעדיפה להכין תערובת אגוזים+סוכר+קליפת לימון או תפוז)

אבקת סוכר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לערבב ולעבד את רכיבי הבצק, עד שמתקבל בצק.

לחלק ל-4.

כל חלק לרדד (הכי נח לרדד בין 2 דפים של נייר אפיה כך אפשר להגיע לעלה דקיק).

מילוי:

לתבל את ממרח התמרים במעט ציפורן וקינמון.

למרוח שכבה דקה של המילוי על עלה הבצק ולפזר מעל אגוזי מלך קצוצים גס.

לגלגל ולהניח בתבנית אפיה.

על הגלילה לסמן את הפרוסות.

לאפות בחום 170 מעלות כ-20 דקות.

כשיוצא מהתנור, לחתוך את הפרוסות לגמרי ולבזוק אבקת סוכר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות המחברת שלי

כתבות נוספות