תפוחי עץ ממולאים בפיסטוקים,צימוקים וצנוברים אפויים בניחוח דבש תבלינים

חדשות כיפה מאגר המתכונים 08/09/15 10:17 כד באלול התשעה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

8 תפוחי עץ ירוקים גרני סמית

3 כפות פיסטוקים קלופים קצוצים גס

2 כפות צנוברים

2 כפות צימוקים

8 כפות דבש

4 כפות סוכר חום

3 מקלות קינמון

6 תרמילי הל

5כוכבי אניס

5 פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

1 מקל וניל

כוסות יין לבן יבש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1.מרוקנים את התפוחים מהגרעינים בעזרת תפוחן ויוצרים תעלה במרכזם

2.מבשלים את כל שאר המרכיבים כעשר דקות על אש קטנה עד להסמכה של הרוטב

3.מחממים תנור ל-80 מעלות מסדרים את התפוחים על תבנית וממלאים כל תפוח בתערובת הצנוברים הפיסטוק והצימוקים

4.יוצקים ע כל תפוח את הנוזלים ואופים כעשרים וחמש דקות מדי פעם יוצקים מהנוזלים על התפוחים בעזרת כף

5. מגישים חם מעוטר בזילוף של דבש לצד כדור גלידה וניל או סורבה במקרה של ארוחה בשרית

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

8 מנות המתכון באדיבות השף רובי קורדובי, שף הרשת של רשת המסעדות הכשרה למהדרין הראשונה בישראל, "אלפרדו"

המתכון באדיבות רשת מסעדות אלפרדו

כתבות נוספות