קציצות בשר ברוטב עגבניות חמצמץ בניחוח שום

חדשות כיפה מיכאל סעדה 27/01/11 00:00 כב בשבט התשעא

קציצות בשר ברוטב עגבניות חמצמץ בניחוח שום, צילום: shutterstock
קציצות בשר ברוטב עגבניות חמצמץ בניחוח שום, צילום: shutterstock

מצרכים

לקציצות:

ק"ג בשר טחון (בקר, עוף, הודו, טלה או מעורבב)

צרור פטרוזיליה טרייה.

בצל גדול קצוץ דק.

מלח.

פלפל.

שתי ביצים

קמח מצה

שמן לטיגון

לרוטב:

מעט שמן לטיגון.

ראש שלם של שום טרי קצוץ

שתי עגבניות גדולות ויפות קלופות (טובלים אותן במים רותחים ומקלפים)

קופסת רסק עגבניות

מיץ מלימון אחד.

מלח.

פלפל.

פפריקה מתוקה וחריפה.

כורכום.

אבקת מרק עוף.

מים.

תוספות:

תפוחי אדמה.

קישואים.

חצילים.

בטטות.

במיה.

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות.

מערבבים ולשים בקערה את הבשר, הבצל, המלח והפלפל.

מחממים שמן בעומק חצי ס"מ במחבת.

יוצרים קציצות וטובלים אותם בקמח המצה ולאחר מכןבביצה ושוב בקמח מצה.

מטגנים כדקה וחצי מכל צד.

מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מכינים את הרוטב.

מחממים מעט שמן בסיר סוטאז´ (סיר נמוך ורחב)

מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים חצי דקה.

קוצצים את העגבניות הקלופות לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר וממשיכים לטגן עוד חצי דקה

מוסיפים את קופסת רסק העגבניות ומים עד לגובה של שליש מהסיר.

מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. במידה ורוצים תוספת ירק לתבשיל אפשר להוסיף ירק מהמוזכר ברכיבים.

לאחר ההרתחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות.

מבשלים במשך 45 דק´ עד שעה.

הערות

6-8 מנות

המתכון באדיבות שילוב של מספר מתכונים

כתבות נוספות