קפונטה - תבשיל חצילים איטלקי

חדשות כיפה אחת מל"ו 04/05/09 00:00 י באייר התשסט

קפונטה, צילום: shutterstock
קפונטה, צילום: shutterstock

מצרכים

חצי כוס שמן זית,

בצל חתוך לקוביות,

4 שיני שום כתושות,

2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ,

3 כוסות מים,

קופסת רסק עגבניות,

2 גזרים פרוסים לעיגולים דקים,

4 כפות זיתים ירוקים מגולענים פרוסים,

כף שטוחה אורגנו יבש,

4 כפות א´ מרק בטעם עוף,

רבע כפית פלפל שחור.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות. מוסיפים את החצילים ומטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב כעשר דקות, עד השחמה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המים ורסק העגבניות ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים 6 - 7 דקות. מוסיפים את הגזר ובוחשים (אם יש צורך אפשר להוסיף חצי כוס מים). אחרי חמש דקות מוסיפים את הזיתים, האורגנו, א´ המרק והפלפל. מכסים ומבשלים כשבע דקות. מכבים את האש. משאירים את המכסה סגור כדי שהתבשיל יספוג את הנוזלים. מגישים חם או קר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

לדעתי, כדאי לעקוב אחרי התבשיל. ולבדוק שהוא רך מספיק, כי אצלי למשל הזמנים האלה לא הספיקו, וכדאי שהוא ייצא רך וטוב נאלצתי להוסיף זמן.

כתבות נוספות