לזניה בשרית

חדשות כיפה מיצמיצ 10/09/07 00:00 כז באלול התשסז

לזניה - כמה זה טעים, צילום: shutterstock
לזניה - כמה זה טעים, צילום: shutterstock

מצרכים

500 גרם בשר בקר טחון

חבילת דפי לזניה ללא בישול מקדים

1 בצל גדול קצוץ דק

1 שן שום גדולה כתושה

1 פלפל אדום קצוץ דק

1/8 כפית פלפל קאיין יבש גרוס (לא הכרחי)

150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק

10 גרם פטריות פוריצ´יני מושרות במים סחוטות וקצוצות דק

4 עגבניות בינוניות קלופות ללא גרעינים וקצוצות

1 עלה דפנה גדול

2 כפות רסק עגבניות

6 עלי בזיליקום בינוניים קצוצים דק

¾ כפית סוכר

½ כפית פלפל שחור

½ כפית פפריקה מתוקה

1 כוס ציר בקר (אפשר מאבקה ביחס של כפית גדושה ל 1 כוס מים)

מלח

לרוטב:

4 עגבניות בינוניות בשלות, מרוסקות במגררת ומסוננות במסננת מנוזלים.

1 כף רסק עגבניות

1 כפית סוכר

1/8 כפית פלפל שחור

½ כפית מלח

הוראות הכנה

לטגן את הבצל ב 4 כפות שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום והפלפל האדום ולטגן עוד 5 דקות.

להוסיף את הבשר ולפורר אותו היטב עד שמשתנה צבעו, להוסיף את הפלפל השחור הפפריקה והמלח ולערבב.

להוסיף את שתי סוגי הפטריות ולטגן מספר דקות.

להוסיף את רסק בעגבניות, העגבניות והסוכר ולערבב היטב.

להוסיף את עלה הדפנה וציר הבקר, לערבב היטב ולתת להתבשל על אש קטנה במחבת גלויה. הרוטב צריך להצטמצם לחצי.

למרוח תבנית "אינגליש קייק" במעט חמאה/מרגרינה, לסדר שכבה ראשונה של עלי לזניה עם חפיפה קטנה בניהם. לפזר שכבה דקה של תערובת הבשר, ולשים שכבה נוספת של עלים וכך הלאה, (אני שם 5 שכבות), כאשר השכבה האחרונה היא עלים.

לצקת את הרוטב על העלים, יש לוודא שהשכבה העליונה של העלים תהיה מכוסה כולה בעגבניות, יש לטלטל מעט את התבנית על מנת שהרוטב יחדור היטב.

לאפות בחום של 180 מעלות במשך 45 עד שהעלים רכים והרוטב הסמיך.

הערות

כתבות נוספות