סלט וולדרוף בכמה נוסחים

חדשות כיפה אחת מל"ו 03/12/06 00:00 יב בכסלו התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

חומרים: ראש סלרי צעיר בגודל בינוני, 4 תפוחי עץ גרנד, חופן אגוזי פקאן, כ-3 כפות מיונית, 3 כפות שמנת חמוצה (או 3 כפות נוספות של מיונית), כף סוכר, מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל לבן לפי הטעם, 5-6 פלחי אננס חתוכים, חופן צימוקים,

חומרים לקישוט: עלי חסה, 3 פלחי אננס, מספר דובדבנים אדומים מסוכרים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

קולפים את ראש הסלרי ומגררים אותו במגררת גסה. חתוכים את התפוחים לקוביות קטנות.

קוצצים את האגוזים. שמים בקערה עמוקה את המיונית, השמנת החמוצה, מיץ הלימון המלח והפלפל. בוחשים היטב בכף עץ. מוסיפים לתערובת את התפוחים החתוכים, הסלרי המגורר, צימוקים וקוביות אננס. מערבבים היטב.טועמים ומשפרים את הטעם.

מרפדים מגש הגשה בחתיכות עלי חסה, יוצקים במרכז את הסלט, מפזרים עליו מעט אגוזים ומקשטים באננס ובדובדבנים אדומים. מגישים קר.

סלט וולדרוף –ב´:

תפוחי עץ ירוקים טריים חתוכים לרצועות דקות, מעט אגוזים, אננס חתוך לריבועים, מיונז דל קלוריות- 4 כפות.

הכנה: מערבבים את כל החומרים.

סלט וולדרוף – ג´

קופסת אננס קוביות, 2 תפוחי עץ מסוג סמיט אגוזי מלך 200גר`, וגביע אחד של קצפת צמחית, אותה מקציפים ומוסיפים את כל החומרים האחרים.

סלט וולדרוף – ד´

שמים תפוחי עץ חתוכים, סלרי גבעולים, אננס מקופסת שימורים וריץ´ (או שמנת מתוקה) לא מוקצף

סלט וולדרוף – ה´

החומרים: 2 תפוחים גדולים רצוי גרנד, כוס גבעולי כרפס חתוכים לקוביות, חצי כוס מיונית לערך, שתי כפות אגוזים חתוכים דק, מלח, מיץ לימון.

אופן ההכנה: חותכים את התפוחים בקליפתם לקוביות קטנות ושוות. מוסיפים את קוביות הכרפס ואת המיונית ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ומיץ לימון, מוסיפים את האגוזים החתוכים מגישים כמנה ראשונה על עלה חסה.

סלט וולדרוף – ו´

מצרכים: 2 קולורבי, 2 תפוחי עץ חמוצים, מיץ לימון, מיץ תפוזים, צימוקים.

הכנה: מגררים את הקולורבי ותפוחי העץ, מוסיפים את שאר החומרים.

אפשר להוסיף דבש, פירות יבשים קצוצים, סלרי ועוד.

סלט ולדורף עם בננות

החומרים: 1 תפוח עץ גדול ואדום, כוס גבעולי כרפס (סלרי עלים) חתוכים לקוביות, 1/4 כוס מיונית, 2 בננות בינוניות בשלות, כוס חצאי אגוזים, עלי חסה.

אופן ההכנה: רחצי את התפוח (על תקלפי) וחתכי לקוביות. ערבבי עם הכרפס והמיונית בקערה. קלפי את הבננות ופרסי לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ בערך. הוסיפי לקערה וערבבי קלות. ערבי עלי חסה על צלחת הגשה ערמי עליה את הסלט ועטרי באגוזים.

.

סלט תפוחי עץ, אננס וסלרי

חומרים:

2 תפוחי עץ גרנד-סמיט

4-5 טבעות אננס (מקופסא)

3 – 4 גבעולי סלרי אמריקאי

חצי אשכולית

חצי כוס אגוזי פקאן חצויים

לרוטב:

2 כפות שמן תירס

מלח ופלפל לטעם

סוכר לטעם

חצי כוס מיץ אננס (מקופסת השימורים)

לקישוט:

עף עלי סלרי קצוצים.

הכנה:

קולפים את תפוחי העץ וחותכים לרצועות דקיקות כמו גפרורים.

חותכים את האננס והסלרי לנתחים קטנים, מוציאים את פילה האשכולית מהקליפה הפנימית והדקה ומפוררים לנתחים קטנים.

מערבבים בקערה עמוקה את כל הפירות והירקות.

מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

בקערית נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב לפני ההגשה. זורים את עלי הסלרי הקצוצים.

סלט סלרי, תפוחי עץ ופקאן

חומרים:

5 – 6 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים

2 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר קלופים ופרוסים לפלחים דקים

2 תפוזים

חצי כוס אגוזי פקאן

לרוטב:

3 כפות שמן תירס

מלח ופלפל לטעם

סוכר לטעם

מיץ לימון לטעם

הכנה:

מקלפים את התפוזים מקליפתם הפנימית הדקה ואת אגוזי הפקאן חוצים לאורכים לשניים.

מערבבים יחד את כל הירקות והפירות.

בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות