לביבות בטטה של אורנה ואלה

חדשות כיפה אחת מל"ו 01/10/06 00:00 ט בתשרי התשסז

לביבות בטטה, צילום: שאטרסטוק
לביבות בטטה, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

ללביבות:

1 ק"ג בטטות קלופות

1-1/2 כף רוטב סויה משובח

¾ כוס קמח (או יותר, לפי הצורך)

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור, טחון טרי

חמאה לטיגון

לרוטב:

1 מכל שמנת חמוצה

2 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

עירית קצוצה, לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.

2. מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על אש נמוכה.

4. מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

5. מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.

הערות

המתכון באדיבות על השולחן

כתבות נוספות