אורז מטוגן חגיגי

חדשות כיפה אחת מל"ו 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

3 כוסות אורז מבושל קר

6 כפות שמן

100 גר´ בשר מעושן חתוך לרצועות דקות

3 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות של כ- 3 ס"מ

גזר קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות

1/3 כוס אפונה קפואה

12 פטריות חתוכות לרבעים

4 פטריות סיניות שחורות או שקית פטריות יער יבשות

3 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל שחור טרי.

הוראות הכנה

לאורז מטוגן משתמשים באורז מבושל. כלל ברזל חשוב: כדי שהמנה תצא מוצלחת על האורז המבושל להיות קר מאוד, מהמקרר. עדיף אחרי לילה שלם במקרר.

משרים את הפטריות היבשות במים חמימים למשך 30 דקות. מסננים וחותכים לרצועות דקות.

מחממים 3 כפות שמן במחבת. כשהשמן חם מכניסים פנימה את הבשר המעושן והבצל הירוק. מטגנים תוך ערבוב עוד דקה. ואז את הפטריות משני הסוגים, ושוב ערבוב כדקה, מוסיפים את האפונה וכנ"ל. מוציאים מהמחבת.

מוסיפים למחבת את שאר השמן. כשהוא חם מאוד, מכניסים פנימה את האורז ומטגנים תוך ערבוב מתמיד (רצוי בכף עץ) כ 4 – 5 דקות.

מחזירים למחבת את הירקות המטוגנים ומערבבים. ממליחים ומפלפלים.

מטפטפים מסביב את רוטב הסויה. מערבבים ומגישים.

אפשר להוסיף חביתה דקיקה מביצה טרופה עם מעט מים. חותכים את החביתה הדקיקה לרצועות ארוכות ודקות, ולפני ההגשה מניחים בערימה גאה על האורז

הערות

כתבות נוספות